Підсумки тижня в освіті: головні події

Україна сподівається зберегти зв’язок зі школярами за кордоном. Уряд запроваджує нову форму навчання для українських школярів, під час якої учні вивчатимуть український компонент програми. Решту предметів діти опанують в школах країн, де наразі перебувають.

МОН готується до різних форматів навчання. У регіонах, де очне навчання організувати неможливо, будуть знайдені інші можливості. Навчальний рік розпочнеться 1 вересня, але освітній процес організують у трьох форматах: очному, дистанційному та змішаному.

Рекомендовано підручники на новий навчальний рік. МОН опубліковані переліки літератури та програм, рекомендованих для використання в освітньому процесі. Переліки охоплюють підручники та програми, а також програми та посібники із психології та педагогіки.

Освітня серпнева конференція відбудеться 25 серпня. Міністерство освіти і науки проведе щорічну освітню конференцію, під час якої будуть обговорені важливі питання освітньої сфери. Відеотрансляція конференції буде доступна для всіх охочих.

В Україні зменшать навчальне навантаження на викладачів вишів. У парламенті зареєстрований законопроєкт, яким запропоновано зменшити навчальне навантаження науково-педагогічних працівників вищої освіти з 600 годин у рік до 400-500 годин.

МОН відмовиться від практики затвердження вчених звань. Атестаційна колегія Міністерства освіти і науки не затверджуватиме вчені звання доцента, професора, старшого дослідника. Ці функції будуть залишені вченим радам університетів та наукових установ.

Школи самостійно визначать структуру і тривалість навчання. У Міністерстві освіти і науки повідомили, що педагогічні ради шкіл самостійно визначатимуть структуру і тривалість навчального дня, тижня, а також форми організації освітнього процесу.

Батьки можуть обрати будь-яку форму навчання дітей. Якщо батьки не погоджуються з очною формою навчання, вони можуть обрати іншу форму здобуття освіти дитини: дистанційну, сімейну (домашню) або екстернатну.

Источник: osvita.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь