На Київщині ще дві парафії перейшли до ПЦУ (фото)

На Київщині ще дві парафії перейшли до ПЦУ (фото)

Парафії перейшли до ПЦУ згідно з поданими проханнями та рішеннями парафіяльних зборів фото: Олександр Драбинко

До ПЦУ доєдналися протоієреї Іван та Ігор Образи зі своїми парафіями

До складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України (ПЦУ) увійшли дві парафії Київщини з настоятелями. Про перехід повідомив правлячий архієрей згаданої єпархії ПЦУ митрополит Олександр Драбинко.

Будь ласка, читайте текст після реклами

На Київщині ще дві парафії перейшли до ПЦУ (фото) фото 1

Дві парафії із протоієреями перейшли до ПЦУ

Дві парафії із протоієреями перейшли до ПЦУ фото: Олександр Драбинко

«14 серпня до складу Переяславсько-Вишневської єпархії Православної Церкви України доєднатися протоієреї Іван та Ігор Образи зі своїми парафіями, згідно з поданими проханнями та рішень парафіяльних зборів. Божого благословення!», – зазначив Драбинко.

До Переяславсько-Вишневської єпархії приєдналися дві парафії на Вишгородщині

До Переяславсько-Вишневської єпархії приєдналися дві парафії на Вишгородщині фото: Олександр Драбинко

Згідно з поданими проханнями та рішень парафіяльних зборів було прийнято дві парафії разом із настоятелями у Вишгородському районі Київської області: святих Косьми та Даміана селища Димер та святої Параскеви села Литвинівка. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо, що на Черкащині ще одна громада перейшла від УПЦ МП до Православної церкви України. Від 12 серпня Свято-Троїцький храм Ірклієва належить громаді Православної церкви України. Зазначимо, нещодавно в Ірклієві священник УПЦ МП відмовив рідним військового, який віддав своє життя захищаючи Україну, вносити труну в церкву на відспівування. Священник пояснив це тим, що «не хотів, аби капелани ПЦУ, які пліч-о-пліч були на передовій з військовим, відспівували військового разом з ним».

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь