Через ворожий обстріл без світла були жителі Одеси, а через технологічні порушення без електроенергії опинились шість областей – Міненерго

Через ворожий обстріл без світла були жителі Одеси, а через технологічні порушення без електроенергії опинились шість областей - Міненерго

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Через нічний обстріл без світла залишалася частина споживачів в Одесі, внаслідок відключення лінії електропередачі та підстанції НЕК «Укренерго» з технологічних причин були знеструмлені абоненти у Волинській, Одеській, Миколаївській, Хмельницькій, Тернопільській та Полтавській областях. Про це у понеділок повідомили у Міненерго, пише УНН.

Наслідки обстрілів

Внаслідок нічного ворожого обстрілу в Одесі відключалася повітряна лінія електропередачі 110 кВ, що призвело до знеструмлення близько 2 тисяч абонентів. За півтори години світло споживачам вдалося повернути.

Стан мереж

З технологічних причин у вихідні шість разів вимикалися лінії електропередачі та підстанції НЕК «Укренерго» у Волинській, Одеській, Миколаївській, Хмельницькій, Тернопільській та Полтавській областях. У Волинській області відключення призвело до знеструмлення майже 2,5 тисячі споживачів міста Луцьк, а в неділю через відключення в Хмельницькій області були порушення руху потягів.

Генерація

У межах підготовки до нового опалювального сезону триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної.

Ситуація в прифронтових областях

Через російські обстріли знеструмлено 418 населених пунктів у Донецькій, Харківський, Запорізькій, Херсонській, Луганській, Сумській та Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Наслідки підриву дамби Каховської гес

У Херсоні через підрив Каховскої дамби залишаються знеструмленими 11,3 тисячі споживачів. Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕСстабільний. Наразі він становить 16,19 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Експорт/імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 4 375,00 МВт*год. Експорт відсутній.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь