Сьому зустріч союзників щодо формули миру присвятять продовольчій безпеці – Єрмак

Сьому зустріч союзників щодо формули миру присвятять продовольчій безпеці – Єрмак - Фото

Андрій Єрмак (Фото: ОП)

Сьома зустріч союзників України щодо роботи над реалізацією формули миру, запропонованої президентом Володимиром Зеленським, буде присвячена продовольчій безпеці. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами голови ОП, зараз триває підготовка сьомої зустрічі із представниками іноземних дипломатичних установ, акредитованих в Україні, для продовження роботи над формулою миру Зеленського.

“Сьома зустріч буде присвячена пункту Формули “Продовольча безпека”. Розглянемо питання реалізації цього пункту в рамках зернової ініціативи, інфраструктури портів та інших важливих складових продовольчої безпеки”, – написав Єрмак.

Він додав, що буде продовжено роботу і над іншими пунктами формули миру.

“Очікуємо широке представництво партнерів. Як завжди, зустріч відбудеться в доволі символічному місці”, – зазначив голова ОП.

28 серпня заступник голови ОП Ігор Жовква повідомив, що чергова зустріч міжнародних партнерів України щодо формули миру відбудеться цього тижня в Києві, на ній буде понад 70 учасників.

  • 5-6 серпня 2023 року в Джидді, Саудівська Аравія, відбувся саміт, на якому представники приблизно 40 країн світу працювали над розробкою ключових принципів того, як покінчити з російським вторгненням в Україну.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що зустріч у Джидді стала для України “проривом”.
  • У Євросоюзі позитивно поставилися до участі Китаю у саміті в Саудівській Аравії.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь