ЗСУ прийняли на озброєння західні гаубиці M101, TRF1, Dana та Zuzana-2

” alt=”Гаубиці Zuzana-2″ />

Гаубиці Zuzana-2. Фото: Міноборони Словаччини

Міністр оборони Олексій Резніков 28 серпня підписав наказ про прийняття на озброєння Збройних сил України чергових зразків іноземного озброєння. Як повідомили у відомстві, йдеться про артилерійські системи і міномети іноземного виробництва.

HR Wisdom Summit

Опануйте дієві стратегії управління талантами від HR-фахівців з Київстар, ОККО, МХП, Favbet та ще 15+ компаній. 14 вересня на HR Wisdom Summit дізнайтеся, як наймати цінних фахівців в умовах кадрового голоду, мотивувати співробітників та використовувати інновації для зростання компанії! Забронювати участь

Зокрема, це чеська 152-міліметрова самохідну гармата-гаубиця vz.77 Dana, словацька 152-міліметрова самохідна гармата Zuzana-2, французька 155-міліметрова саморухома гаубиця TRF1 та американська 105-міліметрова гаубиця M101.

Крім того, затверджено прийняття на озброєння української армії шведського 120-міліметрового міномету M/41D, а також 82-міліметрових мінометів EM-82 та Warrior 82.

“Це надзвичайний прорив в системі забезпечення ЗСУ. Така практика вже апробована, і ми її використовуємо для швидкого і ритмічного прийняття наданого Україні іноземного озброєння та військової техніки на озброєння ЗСУ”, – зазначив Резніков.

За словами міністра, під час війни у цьому питанні немає зволікань: процедура є достатньо простою, і ключовим чинником у ній є наявність коду НАТО для того чи іншого озброєння, що надходить в рамках міжнародної технічної допомоги.

“Оскільки переважна більшість наданого ОВТ уже кодифіковано в Альянсі, то в Україні воно береться на озброєння наказами Міністерства оборони України. Використовуючи цей механізм, ми швидко, без зволікань, уникаючи бюрократичної тяганини, проходимо етапи циркуляції паперів і приймаємо ОВТ на озброєння. Така практика у повній мірі задовольняє потреби ЗСУ і відповідає підходам наших партнерів”, – наголосив він.

Як зазначають у Міноборони, всього з 24 лютого 2022 року прийнято на озброєння і допущено до експлуатації у ЗСУ 246 зразків озброєння та військової техніки: це “у сотні разів” більше ніж у будь-який рік з моменту незалежності України. В їх число входить і 82 зразки безпілотних авіаційних комплексів.

В свою чергу, функцію забезпечення армії зразками вищезазначеного озброєння покладено на Центральне управління забезпечення наземними системами озброєння Командування Сил логістики ЗСУ.

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь