Авіація ЗСУ зможе бити ракетами AMRAAM на 160-180 км. Це допоможе діставати літаки РФ

160-180 км. Це допоможе діставати літаки РФ – Фото” alt=”Авіація ЗСУ зможе бити ракетами AMRAAM на 160-180 км. Це допоможе діставати літаки РФ – Фото” />

Юрій Ігнат (Фото: скриншот з відео)

Українська авіація зможе бити ракетами AMRAAM на відстань 160-180 км – це озброєння Пентагон замовив для Сил оборони. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, США замовляють ракети інших модифікацій, які зможуть бити на відстань до 180 км.

“Цього достатньо, щоб діставати російську авіацію, не заходячи в зону ураження ворожої ППО. Чим далі, тим безпечніше для наших льотчиків і тим небезпечніше для наших ворогів”, — заявив Ігнат.

Він зазначив, що боєзапас для авіації треба виробити та постачити, оскільки літакам потрібно постійно відновлювати наявність боєприпасів.

Спікер ПС сказав, що AMRAAM — це ракети класу “повітря-повітря” з активною головкою самонаведення — ці ракети вже застосовуються в Україні на системах протиповітряної оборони NASAMS.

“Така ракета застосовується з повітря на велику дальність, адже запускається з повітряної платформи, з наземної установки дальність ураження не така висока. Вона використовуватиметься для знищення всіх типів повітряних цілей, окрім балістики”, — підкреслив він.

  • 21 червня Пентагон замовив в Raytheon ракети класу “повітря-повітря” середньої дальності AMRAAM на $1,1 млрд, які планують продати, зокрема, й Україні.
  • 17 серпня Шведський парламент Риксдаг схвалив військову допомогу Україні на понад 270 млн євро та дозволив уряду продати США обмежену кількість ракет класу “повітря-повітря” AMRAAM.
  • 29 серпня США оголосили про новий пакет військової допомогиУкраїні, до якого увійшли ракети для ППО, снаряди, Javelin.

Читайте також: Crotale, Hawk, IRIS-T та багато ракет. Що вміють комплекси ППО, які отримає Україна

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь