У Болгарії за 70 км від кордону з Румунією знайшли дрон з вибухівкою – фото

У Болгарії за 70 км від кордону з Румунією знайшли дрон з вибухівкою – фото - Фото

Узбережжя болгарського Тюленево (Фото з відкритих джерел)

Вночі 18 вересня на чорноморському узбережжі болгарського селища Тюленево виявили безпілотник з, ймовірно, вибухівкою. У Міноборони країни заявили, що направили на місце спецпризначенців для перевірки об’єкта.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Тюленево – населений пункт країни-членкині НАТО Болгарії. Він розташований за 70 км від кордону з Румунією, на територію якої вже неодноразово падали російські “шахеди” та їхні уламки. Звідси до Ізмаїлу, який вночі спробували атакувати російські безпілотники, 210 кілометрів.

Карта: Google

За даними болгарських ЗМІ, про падіння безпілотника правоохоронцям повідомили місцеві мешканці.

Журналісти видання Nova.bg з посиланням на очевидців писали, що довжина дрона становила від 3-3,5 метра. До дрона був прикріплений контейнер із вибухівкою, стверджувало видання.

Співробітник готелю, що знаходиться на узбережжі Тюленево, опублікував фото знахідки.

Фото: Radoslav Rusev

Фото: Radoslav Rusev

Мер муніципалітету Шабла Маріан Жечев, відповідаючи на запитання, чи відомо йому про походження дрона, припустив, що “з того, що видно здалеку, це один із тих, які використовувалися на війні в Україні”.

В ніч проти 18 вересня Росія вкотре атакувала безпілотниками Ізмаїльський район Одещини. Сили ППО збили 11 ворожих цілей, обійшлося без постраждалих.

  • 4 вересня в МЗС повідомили, що вночі в районі Ізмаїльського порту російські дрони-камікадзе Shahed-136 впали та здетонували на території Румунії. Це підтвердили й у ДПСУ.
  • 6 вересня міністр оборони Румунії Ангел Тилвер підтвердив, що на території Румунії виявлено сліди, ймовірно, падіння дрона. 9 вересня там знайшли уламки ще одного дрона, схожого на безпілотники армії РФ. А 13 вересня румуни знайшли уламки дрона за 14 км від кордону з Україною.
  • Генсек НАТО заявив, що падіння уламків “шахеда” в Румунії не було “навмисною атакою”.

Читайте також: Румунія готова збивати російські дрони у разі небезпеки – штаб оборони країни

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь