П’ять головних новин України та світу на 19:00 29 вересня

П'ять головних новин України та світу на 19:00 29 вересня - Фото

Фото – Facebook Генеральний штаб ЗСУ

1. Російський виробник БПЛА отримує супутникові послуги від компанії США – розслідування. Навігаційні системи американської компанії Iridium досі використовуються в російському військово-промисловому комплексі, один з офісів компанії працює в Москві (детальніше).

2. Дрон СБУ вдарив по підстанції у Курській області. Вона живила військові об’єкти РФ – відео. У ніч проти 29 вересня український безпілотник атакував електричну підстанцію в Курській області РФ, повідомили джерела LIGA.net у Службі безпеки України. За даними СБУ, саме до цієї електропідстанції було підключено важливі військові об’єкти російських загарбників (детальніше).

3. Прокуратура: Спецпризначенці РФ у 2015 році спалив склад у Сватовому, скорегувавши дрони супутником. Офіс генпрокурора викрив командування та бойовиків елітного спецпідрозділу ЗС РФ, які у 2015 році за допомогою розвідувальних супутників направили безпілотники на склад ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ у Сватовому Луганській області. У ГБР заявили, що до диверсії у Сватовому причетні Чепіга і Мішкін, які намагалися отруїти Скрипалів (детальніше).

4. Reuters: Румунія розгортає ППО вздовж Дунаю на кордоні з Україною: збивати “шахеди” росіян. Румунія переміщає сили протиповітряної оборони для захисту сіл у басейні Дунаю поряд з українським кордоном, посилюючи їх новими пунктами спостереження та патрулями (детальніше).

5. Вагнерівець Медведєв може виїхати до РФ: Київ не просив Норвегію про екстрадицію – документ. Колишній вагнерівець Андрій Медведєв, який втік до Норвегії та попросив притулку, може вільно покинути цю країну, якщо захоче: запитів про екстрадицію досі немає. Про це йдеться у відповіді LIGA.net на повторний запит до Національної служби кримінальних розслідувань KRIPOS, агентства норвезької поліції (детальніше).

Читайте також головні тексти дня:

  • Баланс та креатив. Як Україна переносить війну на територію Росії
  • Шість правил спокою або як облаштувати помешкання у стилі “мінімалізм”
  • Звільнена керівниця ОГХК Максименко: Рішення про приватизацію ОГХК вже не актуальне
  • Негнучка гривня. Чи є умови відмовитися від фіксованого курсу долара
  • Вбивці квіткової повні, Шлях поколінь та Портрет королеви: це 19 нових фільмів жовтня
  • Сервіс HeyGen для перекладу мемів заснували у Китаї, у топах – росіянка. Що потрібно знати
  • Ризик орбанізації. Три сценарії для України на виборах у Словаччині

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь