FT пише, що Макрон і Шольц не ладнають. “Відсутність хімії” нібито заважає допомозі Україні

FT пише, що Макрон і Шольц не ладнають.

Емманюель Макрон та Олаф Шольц (Фото: EPA)

Видання Financial Times написало, що канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Емманюель Макрон нібито “не ладнають між собою”, що уповільнює ухвалення рішень на рівні Європейського Союзу, зокрема, щодо допомоги Україні.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини Журналісти заявляють, що відсутність консенсусу між Парижем та Берліном призводить до затримок у розв’язанні багатьох питань – від фінансування України до внутрішніх проблем ЄС. За словами чиновників європейських держав, глухий кут у переговорах щодо низки пріоритетних питань “налякав Брюссель та інші столиці ЄС, а також продемонстрував складність прийняття рішень без погодження між Парижем і Берліном”. “Відсутність особистої хімії між Шольцом та Макроном не допомагає. Схоже, вони просто не ладнають. І це в основі всього”, — сказав один з учасників нещодавніх переговорів між двома лідерами. Наголошується, що напруженість між країнами зберігається вже понад рік.

“Їм двом просто потрібно сісти разом в одній кімнаті та все обговорити. Без цього для інших безглуздо намагатися знайти консенсус. Ви не зможете досягти мети, якщо вони обоє не бачать загальної картини”, — заявили високопосадовці ЄС.

  • 23 червня 2022 року Україна та Молдова отримали статус кандидата в ЄС.
  • Єврокомісія надала план дій, який потрібно виконати для початку переговорів щодо вступу до ЄС. Від України чекають низку реформ, зокрема антикорупційних.
  • Україна розраховує, що зможе стати членом Євросоюзу найближчими роками.
  • Підтримка вступу до ЄС серед українців зараз перебуває на рекордно високому рівні.

Читайте також: Глава МЗС Німеччини: Євросоюз невдовзі розшириться до Луганська. Це майбутнє України

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь