Сектор Гази завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, загинула людина, є поранені

Сектор Гази завдав масованого ракетного удару по Ізраїлю, загинула людина, є поранені

Фото: Hamdah Salhut / Twitter

Вранці 7 жовтня по центральних та південних районах Ізраїлю завдано масованого ракетного удару зі сторони Сектору Гази. Унаслідок цього загинула людина, є поранені. Про це повідомляє Jerusalem Post.

Збройне крило ХАМАС заявило про початок операції «Повінь Аль-Акса» проти Ізраїлю. За перші 20 хвилин операції із Сектора Гази було випущено 5000 ракет.

ЦАХАЛ оголосив про стан готовності до війни та удари у відповідь.

– ХАМАС є правлячою організацією в Секторі Гази, відповідальною за цей напад, і вона нестиме наслідки та відповідальність за події, – заявили в ЦАХАЛІ.

Станом на 8 годину ранку відомо про 16 поранених та одного загиблого внаслідок ракетного обстрілу. Зазначається, що у Тель-Авіві, Сде-Бокері, Араді, Дімоні місцеві жителі чули попереджувальні сирени про ймовірний ракетний удар.

Також повідомляється про проникнення палестинських військових на територію Ізраїлю. Одразу в кількох південних містах країни чутно стрілянину. Унаслідок цього щонайменше п’ять людей отримали поранення, один у важкому стані.

Служба швидкої допомоги повідомила, що медики надають допомогу 70-річній жінці, яка знаходиться в критичному стані, та ще одному чоловікові. Ще три людини отримали осколкові поранення. Ізраїльські військові закликали жителів південного та центрального Ізраїлю залишатися ближче до бомбосховищ.

У соцмережах місцеві жителі публікують фото та відео будинків та автомобілів, які горять.

Прем’єр-міністр Беньямін Нетаньягу та міністр оборони Йоав Галант скликали термінову нараду з військовим керівництвом Ізраїлю для обговорення ситуації та подальших дій. Натомість ХАМАС заявив, що лідер його військового крила Мохаммед Дейф планує зробити заяву пізніше.

Major operation launch by Hamas on Israel in last few hours.

The group claims 5,000 rockets have been fired at Israel, and images show Hamas fighters have crossed the border and infiltrated the town of Sderot where fighting is ongoing.

— Alistair Bunkall (@AliBunkallSKY) October 7, 2023

 

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь