Страйк польських перевізників: стали відомі результати перемовин

Страйк польських перевізників: стали відомі результати перемовин

Акція протесту на польському кордоні може тривати до 3 грудня 2023 року фото ілюстративне

Сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Міністерством інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності 15 листопада провели перемовини на пункті пропуску «Дорогуськ». Ключове питання – напрацювання спільних рішень для розблокування кордону. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Зазначається, що українську делегацію представляв заступник міністра Сергій Деркач, представники Державна прикордонна служба України та Державна митна служба України.

З польського боку участь взяли міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчук, державний секретар Міністерства Рафель Вебер, представники Міністерства внутрішніх справ, Міністерства фінансів, митних та прикордонних служб. Директорат ЄС (DG Move) представляла керівниця – Магда Копчинська.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Ключова вимога протестувальників – це повернення до системи дозволів. Ця вимога виконана бути не може, про що заявила українська сторона, а в DG Move наголосили, що таке питання не може бути предметом цієї зустрічі. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС буде діяти щонайменше до 30 червня наступного року», – зазначили в міністерстві.

У результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам. Проте останні пропозиції не погодили.

«Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію», – додали у пресслужбі.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Союз автоперевізників Словаччини (UNAS) погрожує заблокувати перетин кордону зі словацької сторони для українських перевізників, якщо Європейська комісія не поверне видавання комерційних дозволів на перевезення в межах Євросоюзу.

Будь ласка, читайте текст після реклами

До слова, акція протесту на польському кордоні може тривати до 3 грудня 2023 року. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь