Нардеп Лабазюк вийшов із СІЗО, сплативши заставу у 40 млн грн, – ЗМІ

Сергій Лабазюк

Сергій Лабазюк

Народний депутат від групи “За майбутнє” Сергій Лабазюк, якого підозрюють у спробі підкупу топпосадовця, вийшов зі СІЗО. За нього внесли заставу у 40,2 млн грн.

бизнес фестиваль

Адаптуйте бізнес-стратегію до сучасних викликів разом з управлінцями «Біосфера», Ajax, Bolt, Prom.ua, Uklon та ще понад 60 топових компаній 13 грудня на GET Business Festival отримайте перевірені стратегії залучення інвестицій для бізнесу, просування продукту онлайн та цифровізації бізнесу. Забронювати участь

Про це повідомляє “РБК-Україна” із посиланням на власні джерела.

Відомо, що нардеп був звільнений з-під арешту вчора. Розмір застави склав 40 млн 260 тисяч гривень.

Після виходу із СІЗО Лабазюк зобов’язаний прибувати за першим викликом правоохоронців, не їхати з Києва, Хмельницької області, здати закордонні паспорти, не спілкуватися зі свідками у справі тощо.

Підписуйтеся на YouTube-канал delo.ua

Лабазюк пробув у СІЗО менше ніж добу.

28 листопада Вищий антикорупційний суд заарештував на два місяці народного депутата з альтернативою внесення застави у 40 260 000 грн.

Справа Сергія Лабазюка

Нагадаємо, 21 листопада САП та НАБУ викрили нардепа Сергія Лабазюка – його підозрюють у спробі підкупити топпосадовця у сфері відновлення на суму $150 тис. За даними антикорупційних органів, гроші пропонувались віцепрем’єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову та голові Держагентства відновлення Мустафі Найєму.

За даними слідства, Лабазюк  хотів підкупити високопосадовця Мінвідновлення, щоб його компанія отримала підряди з відбудови інфраструктури на мільярд гривень. За це підозрюваний обіцяв віддавати 3—5% від вартості кожного підряду.

Після того, як Лабазюку надійшло 50 млн грн за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України, він через довірену особу передав “відкат” у сумі 150 тис. дол. Передача хабара відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів. 

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь