Обвал стіни у Києві: нардепка вказала на момент, який міг призвести до більшої трагедії

Обвал стіни у Києві: нардепка вказала на момент, який міг призвести до більшої трагедії

Під час виконання робіт із капітального ремонту обвалилася стіна фото: КМДА

Внаслідок обвалу загинув один чоловік та ще один травмований

У Києві 11 грудня під час виконання робіт із капітального ремонту підпірних стін житлового будинку для утримання ґрунту на вул. Лютеранській, 7/10 обвалилася одна зі стін, є загиблий. Водночас соцмережі звернули увагу на факт: через дорогу біля небезпечного будівництва розташована гімназія №117 імені Лесі Українки, де навчаються діти. 

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нардепка Анна Пуртова підкреслила, що за таку недбалість повинне бути високе покарання. «Через дорогу 117 школа, в цей час там діти. Не можу уявити емоції, які відчувають батьки! Це не може залишатися безкарним! Винні повинні нести покарання!», – йдеться у повідомленні. 

Обвал стіни у Києві: нардепка вказала на момент, який міг призвести до більшої трагедії фото 1

Обвал стіни у Києві: нардепка вказала на момент, який міг призвести до більшої трагедії фото 2

Глава Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявив, що внаслідок обвалу загинув один чоловік та ще один травмований. Його госпіталізовано до Олександрівської клінічної лікарні.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Як повідомила Київська міська державна адміністрація, з посиланням на Печерську РДА, яка виступає замовником даних ремонтних робіт, ремонт відбувався відповідно до підряду. «Ремонт проходив відповідно до підряду між Управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Печерської районної в місті Києві державної адміністрації і ТОВ «Лкбуд». Проєктно-кошторисну документацію розробляло ТОВ «Інжинірингова Компанія «Аркон», – зауважили у КМДА.

Зокрема, роботи з капітального виконували чотири працівники підрядної організації.

Пресслужба Київської міської прокуратури повідомила, що розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людини (ч. 2 ст. 272 КК України). «Внаслідок отриманих травм один з робітників загинув на місці, ще трьох госпіталізовано до лікарні», – зазначається у повідомленні прокуратури.

У межах провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин події. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо, на будівництві у Печерському районі столиці стався обвали стіни, внаслідок чого є загиблі.

До слова, у Києві вдень 11 грудня стався потоп біля станції метро «Чернігівська». Крім того, мешканці столиці кажуть про підтоплення «Олімпійської».

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь