В деяких районах Молдови зливи пошкодили до 80% черешневих садів

В Молдові урожай черешні на десятках гектарів садів був зіпсований сильними дощами та градом, що пройшли останнім часом. У деяких районах пошкоджено до 80% черешневих садів, і садівники більше не можуть продавати ягоди, не кажучи вже про їхній експорт. Переробники теж не поспішають їх купувати навіть за дуже низькими цінами.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на IPN.

У Кріуленському районі Молдови на 68 гектарах черешневих дерев знищено 75-80% урожаю.

«Черешня високої якості – 3-4 см у діаметрі. Садівникам нікуди їх здавати, черешня потріскалася, у ній багато води. Вже на експорт вона не йде. Переробні заводи не беруть її, оскільки мають запаси з минулого року і вони не зацікавлені в сировині. Є сади, де ніколи не збирали врожаю. Ситуація тривожна», – каже голова Управління сільського господарства району Віталій Оніщук.

В Єдинець від граду постраждало 30,5 гектарів яблунь та 3 гектари черешневих дерев в одному із селянських господарств. Пошкоджено 85-90% яблук, які будуть придатні лише для переробки. У Фелешті після сильних злив також потріскалась черешня. Але місцеві садівники домовились з винним заводом про її переробку.

У Кеушеньському районі лише в одному господарстві від злив постраждало близько 40 гектарів яблуневих та 12 га черешневих садів. Фермер звернувся до компанії із виробництва соків, але вона не переробляє черешню, і зіпсований врожай довелось просто викинути.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь