Силовики оголосили про підозру генералу РФ, який наказав завдати удару по Одесі

Силовики оголосили про підозру генералу РФ, який наказав завдати удару по Одесі

Фото: npu.gov.ua

Українські правоохоронці оголосили про підозру російському генерал-лейтенанту Сергію Кобилашу, який наказав завдати ракетного удару по Одесі у квітні 2022 року. Тоді загинули 8 мирних громадян, у тому числі – вагітна жінка та тримісячна дитина. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції.

– 23 квітня 2022 року саме за наказом Кобилаша групою літаків стратегічної авіації збройних сил Росії було здійснено Х-101 у напрямку міста Одеса. Одна з них потрапила до 16-поверхового багатоквартирного житлового будинку в Київському районі. Внаслідок цього загинули вісім цивільних людей і було поранено одинадцять містян, – йдеться в повідомленні.

Аби зібрати доказову базу правоохоронці провели ретельне розслідування. На місці події слідчі оглянули 61 об’єкт, тіла всіх загиблих, вилучили їхні біологічні зразки та їхніх родичів, допитали 96 потерпілих та 20 свідків.

– Також для отримання доказової бази воєнного злочину також було проведено низку судово-медичних, молекулярно-генетичних, вибухотехнічних, будівельно-технічних та військових експертиз, – наголосили у відомстві.

На основі зібраних доказів російському генералу оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28 “Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією” та ч. 2 ст. 438 “Порушення законів та звичаїв війни” Кримінального кодексу. Тепер Кобилашу загрожує покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Фото: npu.gov.ua

  • 20 квітня Росія знову вдарила по Одесі. В результаті загинули троє людей. Ще троє зазнали поранень.
  • 24 червня в Одесі пролунали вибухи. Внаслідок російської атаки зафіксовано попадання по цивільній інфраструктурі в Одесі. На місці події була пожежа, в якій постраждали люди.

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь