В умовах війни в Україні збільшилась кількість жінок, які керують аграрними підприємствами

В Україні збільшується кількість жінок-лідерок, які керують аграрними підприємствами в умовах війни, і допомога їм в такий складний час є великою справою, заявила заступниця міністра аграрної політики Людмила Шемелинець,, вітаючи переможниць конкурсу «Створено жінками».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на minagro.

«Сьогодні на плечі жінок покладено набагато більше, ніж раніше. Важкий час гартує сильних лідерів і сильних лідерок. Ведення бізнесу − нелегка справа і в мирний час, а в період війни жінкам довелось стати набагато сильнішими. Особливо це стосується аграрного сектору, бо зазвичай в аграрному секторі більше працювало чоловіків. Сьогодні тенденція змінилась. Ваш досвід, вклад в розвиток аграрного сектору неоцінимі», − зазначила Людмила Шемелинець.

Цього року серед переможців конкурсу були лідерки, які працюють в сфері агробізнесу, зокрема, Наталія Ольшанська, підприємиця, співзасновниця сімейної компанії з виробництва натуральної продукції з кизилу. 

«Пані Наталя – жінка-фенікс, з початком повномасштабної війни вона втратила все, втратила найцінніше – але знайшла в собі сили жити, боротись і відновлювати свою справу. З  непохитною вірою», – наголосила заступниця міністра.

Ще одна переможниця, яка працює в аграрній сфері, Іванна Білоус. Вона відкрила магазин крафтового насіння.

«Це унікальна філософія збереження українського насіння, екологічна вишуканість виробництва. Кожний продукт – це як згусток енергії сонця, землі та українських традицій. І лише ті, хто досяг успіху і пройшов цей шлях, знають наскільки він насправді тернистий», – додала Людмила Шемелинець.

Довідково: Конкурс «Створено жінками» започаткувала Франко-українська торгово-промислова палата (CCIFU) і навколо цієї ініціативи об’єднались близько ста сорока французьких компаній, які працюють в Україні. Конкурс проходить шостий рік постіль. Заявку на участь можуть подати жінки-підприємиці, бізнес яких вже працює в будь-якій галузі економіки.  Кількість учасниць цьогорічного конкурсу стала рекордною − 425 заявок, 10 з яких журі обрало до фіналу. Переможниці отримали кошти на розвиток бізнесу і підтримку компаній-партнерів конкурсу.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь