У червні через чорноморські порти відвантажили на 1 млн т зерна більше, ніж минулого року

У червні 2024 року українські порти перевантажили 7 мільйонів тонн вантажів, що в 1,5 рази більше, ніж за аналогічний період 2023 року. Значне зростання обсягів перевалки пояснюється деблокадою портів Одеси.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Адміністрації морських портів України.

Лідерами стали зернові вантажі. У червні було перевантажено 4,4 мільйони тонн зерна, що значно більше ніж 3,4 мільйони тонн у 2023 році.

Значну роль у зовнішній торгівлі України відіграють Дунайські порти та порти Великої Одеси, через які проходить 90% експорту. Дунайські порти забезпечують експорт на рівні 1,3–1,5 мільйонів тонн щомісяця.

«Деблокада портів Одеси дозволила значно збільшити обсяги перевалки вантажів», – зазначив керівник Адміністрації морських портів України Юрій Литвин.

Через Український коридор у червні пройшло 5,6 мільйонів тонн вантажів, з яких 3,6 мільйонів тонн складає продукція українських аграріїв.

Загалом за перші шість місяців 2024 року українські порти обробили 53 мільйони тонн вантажів і 6 046 суден, що значно перевищує показники минулого року (31,2 мільйони тонн).

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь