На Тернопільщині суд повернув заказнику землі, які незаконно використовували для сільського господарства

Господарський суд Тернопільської області задовольнив позов Теребовлянської окружної прокуратури в інтересах держави про витребування двох земельних ділянок у державну власність площею майже 7 га вартістю понад 400 млн грн, які перебувають в межах загальнодержавного заказника «Товтровий степ», та скасування їх державної реєстрації як земель сільськогосподарського призначення.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на пресслужбу Тернопільської обласної прокуратури.

Суд погодився з доводами прокурорів, що землі природно-заповідного фонду незаконно передані в комунальну власність Підволочиської селищної ради та надалі – в оренду фермерському господарству для здійснення сільськогосподарського виробництва.

Довідково: То́втровий степ-ландшафтний заказник загальнодержавного значення в Україні площею понад 120 га, створений Указом Президента України від 27.07.2016 № 312 та розташований поблизу сіл Жеребки, Колодіївка, Галущинці.

Згідно з вимогами Земельного кодексу України землі під об’єктами природно-заповідного фонду загальнодержавного значення не можуть передаватися ні в комунальну, ні в приватну форму власності. Ці землі залишаються в користуванні держави і можуть лише надаватися уповноваженим органам для цілей, визначених Положенням про заказник, тобто, для здійснення природоохоронних заходів.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь