Врожай кукурудзи під загрозою через несприятливі агрометеорологічні умови

Агрометеорологічні умови, які склалися протягом поточного місяця в Україні, були не зовсім сприятливими для формування врожаю пізніх культур через дуже високі температури повітря та нерівномірне вологозабезпечення грунту, відзначили у своєму тижневому звіті фахівці Національної академії аграрних наук України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інформ.

Так, біологічний моніторинг розвитку кукурудзи, проведений науковцями ДУ «Інститут зернових культур НААН», свідчить, що агрометеорологічні умови для розвитку та формування врожаю кукурудзи ускладнювалися внаслідок дуже високих температур повітря, які збіглися з формуванням качанів та наливом зерна. Особливо несприятливою була значна кількість днів із температурою повітря вдень вище 35°С, за якої відбувається припинення процесу фотосинтезу і призупиняється налив зерна. Створювалися умови для погіршення якості зерна кукурудзи та зменшення врожаю.

«Біологічний моніторинг розвитку кукурудзи свідчить, що в рослин скоростиглих гібридів кукурудзи за раннього та частково оптимального строків сівби спостерігаються фази «кінець молочної стиглості – воскова стиглість зерна», за пізнього строку сівби – «молочна стиглість», – додали вчені.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь