Ціни на соняшник нового врожаю поступово підвищуються

За даними аналітиків, ціни попиту на соняшник нового врожаю поступово підвищуються на тлі новин про стан посівних площ та подальше зниження прогнозу виробництва олійної в Україні у 2024 році.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на АПК-Інформ.

Попередньо сформований рівень цін на соняшник урожаю-2024 становить близько 18500-20000 грн/т СРТ. Водночас переробні підприємства неактивно називають можливі закупівельні ціни, враховуючи нестабільність ситуації. Проте вони припускають, що найближчим часом ціни можуть підвищитись до 20000-22000 грн/т СРТ або навіть до 23000 грн/т СРТ.

«Серед причин можливого підвищення варто виділити очікування нижчого врожаю порівняно з минулим роком, стриманий продаж олійної, а також високу конкуренцію на внутрішньому ринку за обсяги якісної сировини. При цьому такі чинники підтримки цін можуть не втратити своєї актуальності і в період масового збирання соняшнику, оскільки аграрії, з урахуванням поточної ситуації, планують чекати більш привабливих цін», – зазначають аналітики.

Так, до збиральної кампанії соняшнику поступово долучається все більша кількість областей. Поки що це переважно обмолот ранніх сортів, які в більшості постраждали від спеки, однак пропозиція олійної нового врожаю майже відсутня – як фізичних обсягів, так і за форвардними угодами.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь