На Вінниччині буде свій порт

У Вінницькій громаді будують сухий порт. Це буде залізничний термінал , який покращить оперативне перевезення та обробку вантажу, а заразом і експортний та імпортний потенціал нашої держави.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці заступника міського голови у Вінницькій міській раді Андрія Очеретного.

Сухий порт допоможе зв’язати центральні регіони країни з портами великої Одеси та через контейнерний термінал Мостиська з країнами ЄС. По суті, це логістичний хаб з відповідною інфраструктурою, тільки не на морі, а на суходолі. 

На першому етапі буде побудовано залізничну інфраструктуру та перший контейнерний майданчик пропускною спроможністю ≈30 тис. TEU/рік. Тим часом як 2000 TEU – це місткість контейнерного складу, який також буде побудований на першому етапі. 

Сума приватних інвестицій у вінницький об’єкт складає понад 15 млн доларів, а будівництво поділене на дві черги. Стартували роботи навесні 2024 року. Наразі вже готова частина залізничних колій, ваговимірювальна система, а також складське приміщення на 3,5 тисяч м2.

«Приємно , що використовують на будівництві матеріали вітчизняного виробництва. Так, щебінь та бетон – вінницький, гніванські шпали та рейки з Дніпра, а “вагова” з релокованого до нас підприємства з Харкова», – повідомив Андрій Очеретний.

Вводити в експлуатацію сухий порт планують у 3 кварталі цього року. До кінця цього року тут працевлаштують близько 50 людей, наразі шукають механізаторів. А загалом планують створити 100 робочих місць.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь