Вийшов трейлер документального фільму «Мирні люди» про війну в Україні

Вийшов трейлер документального фільму «Мирні люди» про війну в Україні Відео 06.08.2024 18:02 Укрінформ Вийшов трейлер документального фільму українського режисера Оксани Карпович «Мирні люди».

Про це повідомили Укрінформу у кінокомпанії «Артхаус Трафік».

«З початку повномасштабного вторгнення українські спецслужби опублікували сотні перехоплених телефонних дзвінків російських військових. Чи не найбільший інтерес викликають розмови окупантів з їхніми близькими в Росії. Голоси «мирних», цивільних — матерів, дружин і друзів — розкривають світові очі не лише на хід так званої спецоперації, а й на жахливий внутрішній світ суспільства, яке стоїть за її виконанням. Саме з таких перехоплень складається стрічка, що досліджує природу російського імперіалізму й колоніалізму, роль пропаганди у вторгненні й торкається питання колективної відповідальності росіян і росіянок», – розповіли в кінокомпанії.

Світова премʼєра фільму відбулась на Берлінському міжнародному кінофестивалі, де він отримав Спеціальні відзнаки від екуменічного журі та від журі Amnesty International у програмі Forum.

Українська премʼєра відбулась на міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA, де стрічка була фільмом-відкриття.

Фільм «Мирні люди» був у програмах міжнародних фестивалів по всьому світу. На Гонконзькому міжнародному кінофестивалі стрічка отримала Спеціальну відзнаку, а у Кракові – нагороду «Срібний ріг» режисеру за фільм на соціальну тематику та приз FIPRESCI від Асоціації кінопреси.

В обмежений український прокат «Мирні люди» вийдуть 29 серпня.

Для Оксани Карпович фільм став другою режисерською роботою. Раніше вона зняла стрічку «Не хвилюйся, двері відчиняться», а на початку повномасштабного вторгнення працювала локальним продюсером для іноземних новин.

Продюсерками з української сторони стали Ольга Бесхмельниціна («Байконур. Вторгнення», «Стоп-земля») та Дарʼя Бассель («Будинок зі скалок», «Редакція»).

Як повідомлялося, історична драма «БожеВільні» режисера Дениса Тарасова отримала дві нагороди на Монреальському міжнародному кінофестивалі.

Кіно Документальне кіно

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь