МКІП закликає керівника Римської опери скасувати виступи російської співачки Нетребко

МКІП закликає керівника Римської опери скасувати виступи російської співачки Нетребко 11.08.2024 13:55 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики України закликає мера Рима та керівника Римського оперного театру скасувати виступи російської оперної співачки Анни Нетребко у Римській опері.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у МКІП.

«Голос пропаганди» не має звучати у світі. Вважаємо недопустимою будь-яку співпрацю з носіями ворожих наративів, серед яких «почесне» місце займають російські діячі культури», – заявили у відомстві.

У МКІП нагадали, що Росія використовує мистецтво як метод виправдання своїх численних воєнних злочинів, серед яких – убивства цивільних українців, масовані й цілеспрямовані удари по житлових будинках, об’єктах інфраструктури, закладах і пам’ятках культури.

У міністерстві наголошують: представникам культури країни-агресора не місце на провідних світових сценах. Намагання ж сприяти Росії в поширенні її імперських наративів є «спробою нівелювати жахіття війни, легітимізуючи російські злочини в Україні».

У відомстві підкреслили, що Україна високо цінує підтримку, яку з перший днів повномасштабної війни надає їй Італія на рівні держави, місцевої влади та кожного громадянина.

«Ми впевнені, що заплановані виступи російської співачки є прикрою помилкою», – зазначили у МКІП.

Як констатували в міністерстві, Анна Нетребко публічно підтримує режим Володимира Путіна й анексію Криму, тож є носієм російської імперської ідеології та співучасницею злочинів Росії.

«Світова спільнота не може допустити того, щоб російська пропаганда поширювала свій вплив на громадян цивілізованого суспільства, яке не толерує будь-які прояви агресії», – вважають у відомстві.

Як повідомлялося, Нетребко свого часу була довіреною особою на виборах Путіна, у 2014 році підтримала окупацію Криму, приїздила в окупований Донецьк і тримала прапор так званої «Новоросії». Має російське та австрійське громадянство, живе у Відні.

Указом від 7 січня 2023 року Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про персональні санкції стосовно російських артистів, серед яких – Нетребко.

Нетребко Опера Росія МКІП

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь