Фільм «Редакція» змагатиметься за головну нагороду кінофестивалю у Сараєво

Фільм «Редакція» змагатиметься за головну нагороду кінофестивалю у Сараєво 19.08.2024 14:48 Укрінформ Український фільм «Редакція» змагатиметься за головну нагороду 30-го Sarajevo Film Festival, який проходить з 16 до 23 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Sarajevo Film Festival – найбільший кінофестиваль на Балканах і один із наймасштабніших у Європі.

Цього року за найвищу нагороду фестивалю, премію «Серце Сараєва», змагатимуться 54 фільми в чотирьох конкурсних секціях: повнометражні, документальні, короткометражні та студентські фільми.

У межах основної конкурсної програми повнометражних фільмів буде представлена кінострічка «Редакція», створена за підтримки Держкіно.

Фільм розповідає про історію Юри, молодшого співробітника краєзнавчого музею, який випадково стає свідком підпалу лісу. В його руках опиняються докази, що можуть змінити хід подій.

Покази фільму «Редакція» заплановані на 21 та 22 серпня.

У межах інших програм фестивалю будуть представлені українські документальні фільми «Татова колискова», «Фото на пам’ять» та «Фрагменти льоду».

Також покажуть й короткометражний фільм «Жива» та студентську кінострічку «Останній день».

Цього року Sarajevo Film Festival презентує 17 світових, дев’ять міжнародних, три європейські, 23 регіональні та дві національні прем'єри. Крім того, три фільми будуть показані поза конкурсом.

Ознайомитися з програмою фестивалю можна за посиланням.

Як зазначили у Держкіно, заснований у 1995 році під час облоги Сараєва, фестиваль став потужною платформою для кінематографістів з усього світу. Конкурсна програма відкрита для фільмів з 20 країн, включаючи Україну.

Як повідомляв Укрінформ, український фільм «Я і Фелікс» (міжнародна назва Rock Paper Grenade) доступний на американській стримінговій платформі HBO Max.

Фото: Держкіно

Кінофестиваль фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь