В Мінагрополітики нагадали аграріям, як держава їх підтримує

Виконувач обов’язків Міністра агрополітики Тарас Висоцький провів зустріч з представниками Асоціації фермерів землеустрою України. У засіданні взяли участь президент АФЗУ Віктор Гончаренко, члени асоціації з різних областей та районів, представники державних обласних воєнних адміністрацій.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на Мінагрополітики.

Під час наради учасники обговорили низку питань щодо розвитку українського фермерства. Зокрема, бронювання голови або виконувача обов’язків голови фермерського господарства, державну підтримку малим та середнім фермерам, земельні питання, підтримку законопроекту про заморожування виплат кредитів для аграріїв, що залишили тимчасово окуповані регіони.

Виконувач обов’язків Міністра нагадав фермерам, що діє кілька програм державної підтримки. Одна з актуальних – аграрії, які обробляють до 120 га,  можуть отримати 4 тисячі гривень безповоротної допомоги на один гектар. Фермери, які утримують від 3 до 100 корів, можуть отримати 7 тисяч гривень на одну голову та 2 тисячі ті, хто вирощує від 5 до 500 голів кіз та овець.

Тарас Висоцький наголосив, що програма розрахована на довгостроковий період та всі матимуть змогу за цей період отримати допомогу. Він підкреслив, що для зручності реєстрації заявок фермерам необхідно завчасно оновити свої дані в ДАР.

Також він повідомив, що у Мінагрополітики напрацьовують механізми підтримки аграріїв у прифронтових територіях, зоні активних бойових дій, а також аграріїв, чиї підприємства залишилися на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: Державна підтримка аграріїв на прифронтових територіях існує лише на словах.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь