Експеримент на Одещині триває: вже отримали перші коробочки бавовнику

Фермерське господарство «Стоянов А.А.» зробило значний крок у розвитку українського сільського господарства, розпочавши експеримент з вирощування бавовнику на Одещині. Цей проєкт є унікальним для України.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Аграрна Одещина.

І ось, завдяки зусиллям та наполегливості команди, вдалося отримати перші “коробочки” бавовнику, що є важливим досягненням для вітчизняного аграрного сектору. Тепер залишилося дочекатися щоб вони розкрилися.

Експеримент проводився на двох типах земель: на багарних (неполивних) і зрошуваних ділянках. Це дозволило перевірити, як рослина адаптується до різних умов. Під час вирощування було дотримано таких ключових моментів:

  • Підготовка ґрунту: ретельний обробіток землі та внесення органічних добрив, забезпечення оптимальних умов для росту бавовнику.
  • Висівання насіння: посів насіння проводився наприкінці травня, коли ґрунт прогрівся до +15°C. Це посприяло швидкому проростанню і здоровому росту рослин.
  • Догляд за посівами: протягом вегетаційного періоду господарство застосовувало методи догляду: регулярне прополювання, внесення мінеральних добрив, боротьбу зі шкідниками та хворобами.
  • Зрошення: на зрошуваних землях використовується система крапельного поливу, що дозволяє підтримувати оптимальний рівень вологості ґрунту. Цей підхід дає змогу збільшити врожайність.
  • Господарство отримало перші коробочки бавовнику, які стали символом успіху чергового етапу цього експерименту. 

    «Ми з великим натхненням і вірою в Україну взялися за цей проєкт. Це була складна, але водночас захоплююча праця, яка показала нам, що, навіть у несприятливих умовах, можливо досягти успіху. Любов до нашої землі та прагнення зробити внесок у її майбутнє мотивують нас щодня. Бавовник — це не просто рослина, це символ нашої віри, нашого незламного духу та нашої відданості рідній землі. Ми віримо, що цей експеримент стане початком нової ери в українському агровиробництві, яка принесе користь і нашій економіці, і нашій обороноздатності», – впевнена Алла Стоянова, директор департаменту аграрної політики Одеської ОДА.

    Джерело: propozitsiya.com

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь