В Україні вперше пройшли концерти кримськотатарської симфонічної музики

В Україні вперше пройшли концерти кримськотатарської симфонічної музики Фото 10.09.2024 17:45 Укрінформ У 18 містах України вперше пройшли концерти кримськотатарської симфонічної музики в рамках всеукраїнського благодійного туру “Симфонія Криму. Повернення”, присвяченого 80-м роковинам геноциду кримських татар. 

Про це повідомляє Укрінформ.

"Всеукраїнський тур став потужним інструментом єднання українців. Завдяки музиці, силі слова та емоційним відео тур не лише підняв бойовий дух, але й нагадав кожному українцю про нашу незламність та прагнення до свободи. Наш проєкт став яскравим свідченням того, що українська культура є непереможною і продовжує жити навіть у найскладніші часи», – розповіла кураторка туру Світлана Євдокименко.

Тур охопив 18 міст і понад 10 000 глядачів, Національний президентський оркестр під орудою диригента Ділявера Османа виконував композиції однієї з найяскравіших сучасних кримськотатарських композиторок Ельвіри Емір. Серед них “Кримські візерунки,” Симфонія №2 “Avdet” (Повернення) та ода “О, мій святий народе!”.

У виконанні автора проєкту “Симфонія Криму. Повернення”, майстра художнього слова Олександра Рудька прозвучала поезія польського класика Адама Міцкевича – вірші з циклу “Кримські сонети” (у перекладі Максима Рильського), що були написані митцем під враженням від його двомісячної подорожі Кримом.

В Україні вперше пройшли концерти кримськотатарської симфонічної музики / Фото надані організаторами туру

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь