Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків

Національна опера покаже хореографічні перформанси за творами українських класиків 21.10.2024 18:02 Укрінформ На сцені Національної опери України 29 жовтня представлять два хореографічні перформанси за поемами “Кассандра” Лесі Українки та “Мойсей” Івана Франка.

Про це повідомили в Міністерстві культури та стратегічних комунікацій України, передає Укрінформ.

Це вже друга за рік прем’єра молодої талановитої української балетмейстерки-постановниці, засновниці й керівниці OSDC Dance Theater Олесі Шляхтич.

За словами організаторів, проєкт Fortress, що українською означає мури, або ж фортифікація – це мистецьке дійство, що ставить оборону від ворога, укріплюючи віру в абсолютну перемогу українців.

Обидва балети відзначаються інноваційною сценографією: поєднанням живопису, 3D графіки та хореографії, що створює багатошарову композицію. Проєкт не тільки вшановує українську культуру, але й стверджує принципи гендерної рівності, адже й Кассандра, й Мойсей є символами боротьби за справедливість і волю.

Завдяки співпраці талановитої команди художників, композиторів і танцівників, проєкт Fortress має на меті не лише представити надзвичайні художні роботи, а й стати символом єдності та стійкості українського народу.

Він є символом культурного відродження в умовах війни. Мистецькі твори Лесі Українки та Івана Франка отримують нову силу та актуальність в цей критичний для нашої країни час, закликаючи суспільство до об’єднання та відстоювання українських цінностей.

Як повідомляв Укрінформ, Національна оперета покаже драматичний етюд за творами Коцюбинського.

Фото: МКСК

Балет Театр МКСК

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь