П’ятий роман із серії «Голодних ігор» вийде у березні 2025 року

П’ятий роман із серії «Голодних ігор» вийде у березні 2025 року 07.06.2024 16:14 Укрінформ Американська письменниця Сюзанна Коллінз, авторка трилогії «Голодні ігри» і приквела «Балада про співочих пташок і змій», працює над п'ятим романом серії, який вийде у березні наступного року.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Нова книга матиме назву «Схід сонця на жнивах» (Sunrise on the Reaping). Події його відбуватимуться через 40 років після змальованих у приквелі та за 24 роки до подій оригінальної трилогії.

«Мене надихнула ідея Девіда Юма (шотландський філософ – ред.) про неявну покірність і, за його словами, «легкість, з якою меншість керує більшістю», – сказала Коллінз.

За словами письменниці, цього разу її зачепила ідея пропаганди та сили людей, які «контролюють наративи».

Публікація нової книги запланована на 18 березня 2025 року.

The Variety пише, що екранізація нової книги з серії «Голодні ігри» вийде у листопаді 2026 року. Режисер Френсіс Лоуренс, який знімав чотири попередні фільми франшизи, веде переговори щодо роботи над майбутньою стрічкою.

Як повідомляв Укрінформ, Warner Bros. у 2026 році випустить перший фільм із нової серії фільмів «Володар перснів», у центрі якого буде Ґолум.

Кадр із фільму "Переспівниця". Фото: Lionsgate/Sportsphoto/Allstar

Література США Фантастика Письменниця

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь