Глава УГКЦ роз’яснив Папі Римському, що міф про “велику” російську культуру перетворився на рашизм

Глава УГКЦ роз’яснив Папі Римському, що міф про "велику" російську культуру перетворився на рашизм

КИЇВ.19 вересня. УНН. У Римі завершився черговий Синод Єпископів УГКЦ, який став безпрецедентним в історії синодального діяння через підтримку України. Про це повідомив глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав, передає УНН.

Цитата
«Ми відчули, що увага світової громадськості була прикута до нашого діяння тут, у Римі, що журналісти, політики, громадські діячі хотіли чути голос Української Церкви», — наголосив Предстоятель.

Деталі

Особливою для єпископів стала зустріч із Папою. Спілкуючись Папа сам себе виправив та усунув непорозуміння, які були пов’язані з його висловлюваннями.

«Єпископ Рима дуже уважно слухав біль і розчарування, що йому представили наші владики. Ми чітко та зрозуміло пояснили йому, що міф про велику російську культуру перетворився на ідеологію „русского міра“, яку науковці сьогодні окреслюють новим терміном — „рашизм“», — відзначив глава УГКЦ.

Папа Франциск зауважив, що «це просто трагедія, коли велика культура проходить дистиляцію через маніпуляцію з боку світської, державної влади і перетворюється на ідеологію, яка вбиває. А коли ця ідеологія вдирається в Церкву — це велика трагедія для християн нашого часу».

Додамо

25 серпня Папа Франциск виступив перед учасниками Х Всеросійського дня католицької молоді в Санкт-Петербурзі. Під час телемосту він заявив, що росіяни є спадкоємцями “великої” країни, і нагадав місцевій молоді про роль Петра I, Катерини II та інших відомих російських “імперців”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Треба дуже добре думати, перш ніж робити такі заяви” – президент Литви про слова Папи Римського щодо “величі” росії

Джерело

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь