У Києві розпочинається фестиваль музики в українському кіно

У Києві розпочинається фестиваль музики в українському кіно 13.06.2024 19:11 Укрінформ У столиці в четвер, 13 червня, відкривається фестиваль української музики в українському кіно Soundtrack:Ukraine, який сфокусований на призму музики в кінематографі.

Про це повідомляє Укрінформ.

Фестиваль триватиме чотири дні. В рамках фестивалю заплановані кінопокази, цикл обговорень музики в кіно з композиторами та експертами. Заходи проходитимуть у кінотеатрі «Жовтень», Національній філармонії та Довженко-Центрі.

«Фестиваль Soundtrack:Ukraine започаткований у 2024 році в Києві, він поєднує кіно (ігрові, документальні та анімаційні фільми), але сфокусований – на розумінні того, що саме музика «додала» сюжету, який контекст існував поза музикою, якою людиною вона написана, як створювався саундтрек України протягом сторіччя німого та звукового кіно», – розповіли в коментарі Укрінформу організатори фестивалю.

На їхнє переконання, цей фестиваль більше ніж просто кінофестиваль – це діалоговий простір знання про звʼязок музики, часу, прогресу та влади, форум для дослідження постатей українських композиторів, розуміння їхнього потенціалу і того, що вони можуть змінювати світ, в майбутньому – здатності кінематографістів розглядати найважливіші технічні риси роботи звуку.

«Наш фестиваль про музику, але й про кіно, про те, як кіно та музика доповнюють та змінюють одне одного. Про композиторів і їхні часи. Про те, як розуміння цього може впливати на нас. Про те, чи існує українська традиція щодо музики в кіно. Саме тому цьогоріч ми обрали для фестивалю «римований підхід» – композитор ХХ сторіччя поєднується в перегляді або на концерті з композитором сучасним», – розповіли організатори.

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка 17-23 червня прийматиме Український шекспірівський фестиваль.

Кіно Музика Кінофестиваль Довженко-центр Твіттер

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь