У Нідерландах представили фотовиставку «Сміливі нести світло»

У Нідерландах представили фотовиставку «Сміливі нести світло» Фото 13.06.2024 19:06 Укрінформ У нідерландській Гаазі у галереї Hoogsteder museum foundation представили роботи українських фотографів в рамках виставки «Сміливі нести світло».

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, у своїх роботах десять українських фотографів розповідають про роботу енергетиків, які попри небезпеку та обстріли не покидали своїх робочих місць, а також про життя українців під час масових відключень світла.

«Мені та багатьом моїм колегам вдалося задокументувати реальність. Важко повірити, що така війна взагалі можлива зараз у Європі, але я бачив це на власні очі й фотографував. Завдяки роботі моїх колег з України, з міжнародних ЗМІ світ бачить і знає, що відбувається в моїй країні», – сказав на відкритті фотожурналіст Сергій Коровайний, чиї роботи були представлені.

Посол України в Нідерландах Олександр Карасевич під час свого виступу зазначив, що фотовиставка показує відважних жінок і чоловіків, які роблять все можливе, щоб світло було в українських домівках.

«Ця виставка фактично пояснює та показує цю війну з іншого ракурсу. Тому що наша боротьба, вона йде не тільки на полі бою. Кожен українець по-своєму залучений до цієї боротьби. Наші енергетики надзвичайно сміливі. Вони відіграють вирішальну роль у збереженні світла в наших будинках, а також ведуть боротьбу за постачання електроенергії для наших підприємств. Ми пережили важку зиму завдяки нашим мужнім енергетикам. І, звісно, завдяки постійній і сильній підтримці наших партнерів. Нідерланди займають особливе місце і стоять з нами пліч-о-пліч у цій боротьбі», – сказав Карасевич.

У Нідерландах було представлено фотовиставку “Сміливі нести світло” / Фото: Ірина Драбок. Укрінформ

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь