Навіть у розпал сезону зберігається високий попит на тепличні огірки

Тепличні комбінати цього тижня знову підвищили відпускні ціни на огірки. При цьому українські виробники відзначають високий попит на тепличні овочі в розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається вельми обмеженою. За словами ключових гравців ринку, різкі температурні перепади, зафіксовані в країні в липні, спровокували поширення хвороб огірків, що призводить до проблем з вибірками. Також, цю ситуацію погіршують спека і посуха.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на EastFruit.

Тільки за поточний тиждень ціни на тепличні огірки в Україні зросли в середньому на 14%, і сьогодні місцеві тепличні комбінати пропонують до продажу цю продукцію по 40-60 грн/кг ($0,97-1,45/кг). При цьому учасники ринку відзначають, що, попри таке стрімке подорожчання, попит на тепличний огірок на українському ринку залишається досить високим.

Варто зазначити, що високий попит на огірок на тлі вельми обмеженої пропозиції призвів до того, що на сьогодні тепличний огірок в Україні надходить у продаж в середньому у 2,2 раза дорожче, ніж у середині серпня минулого року.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь