Ринок зернових та олійних: виробники зосереджуються на збуті сої, ціни на ріпак зростають

Активність збуту кукурудзи нового врожаю знизилася, оскільки виробники зосередилися на збуті сої. Покупці поки що не визначилися з торговою програмою на кукурудзу. Крім того, зміцнення євро відносно долара США призвело до зниження цін на кукурудзу для європейського ринку. Водночас ціни в доларах США залишаються стабільними порівняно з минулим тижнем.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі SPIKE BROKERS.

Ціни на пшеницю також не зазнали значних змін. Однак варто відзначити підвищений попит на фуражну пшеницю з вмістом білка 10% і вище. Різниця в ціні між фуражною та продовольчою пшеницею зменшується.

Ріпак подорожчав через відновлення котирувань на біржі МАТІФ та девальвацію долара. Ціни в доларах США зросли, особливо в напрямку портів.

Соняшник нового врожаю торгується на рівні 490-500 доларів США з ПДВ залежно від вмісту олії. У південних регіонах розпочали збирання соняшнику з низьким вмістом олії – 33-36% на суху речовину, що стало наслідком посухи та високих температур. Виробники відзначають, що ці фактори суттєво вплинули на якість врожаю.

За даними USDA, посівні площі сої в Україні збільшилися до 2.9 млн га, що призвело до прогнозованого врожаю у 6.8 млн тонн, проти попередньої оцінки 5.5 млн тонн. Це зростання вже відображено в активних пропозиціях виробників на вересень-листопад, що створює тиск на ціни через обмежений попит. Виробники надають перевагу збуту сої, а не кукурудзи.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь