Експорт української плодоовочевої продукції до країн Близького Сходу під питанням

Перебої в міжнародній торгівлі через напружену ситуацію з судноплавством у Червоному морі можуть зберегтися до кінця поточного року, повідомив голова датської судноплавної компанії Moller-Maersk Вінсент Клерк.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на bm.ge.

Правлячий на півночі Ємену рух “Ансар Аллах” (хусити), який контролює більшу частину єменського узбережжя Червоного моря, раніше заявив про свою підтримку Палестини та намір атакувати будь-які пов’язані з Ізраїлем кораблі, закликавши інші країни відкликати з них свої екіпажі і не наближатися до них. у морі. При цьому вони заявили, що не заважають свободі судноплавства в регіоні і не чіпають суд інших країн. На тлі атак у Червоному морі деякі компанії вирішили припинити перевезення через нього.

Вінсент Клерк наголосив, що перебої у міжнародній торгівлі через ситуацію в Червоному морі «не будуть короткочасними, продовжаться, як мінімум, у другій половині року».

За словами глави Maersk, ознак ослаблення напруженості в Червоному морі поки не видно, при цьому маршрут в обхід через мис Доброї Надії займає більше часу і обходиться компаніям дорожче, ніж маршрут через Суецький канал. На думку Клерка, таке зростання вартості перевезень морем може призвести до інфляційного тиску, який буде важко подолати.

Нагадаємо, що через перебої у міжнародній торгівлі внаслідок ситуацію в Червоному морі, українські експортери плодоовочевої продукції можуть зіткнутись з проблемами постачання своєї продукції на ринки Близького Сходу, які наразі є основними імпортерами української продукції. Адже, наприклад, Україна займає друге місце серед експортерів яблук до ОАЕ. 

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь