Ліцензування зберігання пального для аграріїв: що спростили

Відповідно до Закону України 3817-IX «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», з 27 липня 2024 року набули чинності спрощені умови ліцензування зберігання пального для потреб власного споживання та  виправлені умови діючої системи, яка є обов’язковою для аграріїв.   Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис на facebook сторінці Департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської облдержадміністрації   Наявні  зміни передбачають:  

  • Для абсолютної більшості аграрних підприємств, ліцензії на право зберігання пального для власних потреб будуть видаватися в автоматичному режимі за заявницьким принципом.
  • Встановлюється диференціація вимог щодо вказання у заяві про видачу ліцензії місткості ємностей для зберігання пального та місця знаходження, залежно від їх типу: для стаціонарних резервуарів – місткість та місце знаходження кожного резервуару; для нестаціонарних ємностей місткістю понад 250 літрів кожна – їх загальну місткість; для інших нестаціонарних ємностей – тільки зазначення наявності або відсутності таких ємностей без вказування їх кількості та місткості.
  • Надається можливість вказувати кадастровий номер земельної ділянки, замість адреси місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.
  • Не вважатиметься реалізацією пального заправлення пальним за договорами підряду, що відноситься до власного споживання, відповідно до підпункту 14.1.212 Податкового кодексу України.
  • На рівні закону закріплено, що змішування зимового та літнього дизельного палива не вважатиметься виробництвом пального.
  • Також чуттєво зменшено рівень штрафних санкцій, які накладаються за зберігання пального для власних потреб без наявності ліцензії. Замість поточних 500 тисяч гривень встановлюється диференційований розмір: за перше порушення – 4 мінімальні заробітні плати (32 тис. грн в 2024 році); за друге – 8 (64 тис. грн); за третє і більше – 85 (680 тис. грн).

    Джерело: propozitsiya.com

    No votes yet.
    Please wait...

    Залишити відповідь