Уряд змінив порядок надання компенсації за розмінування сільгоспземель

Уряд вніс зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення компенсації витрат за гуманітарне розмінування земель сільськогосподарського призначення.

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на допис в telegram каналі представника Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Передбачено надання компенсації с/г товаровиробникам за гуманітарне розмінування за власні кошти земельних ділянок с/г призначення, розташованих на забруднених територіях, на яких завершено ведення бойових дій, та на забруднених територіях, які були тимчасово окуповані, у період з 24.02.2022 по 15.04.2024.

Удосконалено механізм розгляду заяв на компенсацію витрат за  гуманітарне розмінування земель с/г призначення юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми або фізичних осіб-підприємців, які виробляють товарну с/г продукцію на земельних ділянках, які перебувають у їх власності, та /або на орендованих ними земельних ділянках с/г призначення, бюджетною установою «Центр гуманітарного розмінування» та прийняття відповідного рішення.

Забезпечено взаємодію стосовно обміну інформацією між бюджетною установою «Центр гуманітарного розмінування» та Центром протимінної діяльності щодо результатів проведення нетехнічного обстеження земельних ділянок сертифікованими операторами протимінної діяльності, на які подано заяву на компенсацію витрат за гуманітарне розмінування земель с/г призначення.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь