Земельний банк: Україна скористається досвідом Польщі

У рамках робочого візиту до Польщі Голова ФДМУ Віталій Коваль зустрівся з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Чеславом Секерським. Головною темою обговорення став проєкт «Земельний банк».

Про це пише propozitsiya.com з посиланням на ФДМУ.

Ініціатива «Земельний банк» передбачає проведення онлайн-аукціонів в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», через які аграрії зможуть отримати доступ до оренди державних сільгоспземель.

«Польський досвід впровадження подібної системи може стати цінним надбанням, адже ця країна провела одну з найуспішніших земельних реформ серед постсоціалістичних держав», – йдеться в повідомленні ФДМУ.

Крім купівлі та продажу, в Польщі широко використовується оренда землі, переважно державної. За даними, понад 1 млн га сільськогосподарських угідь в цій країні знаходяться в оренді.

«Імплементація кращих практик польської земельної реформи може стати важливим фактором для модернізації українського аграрного сектору та його інтеграції до європейського ринку», – наголосив Віталій Коваль.

Під час зустрічі польська сторона презентувала свої досягнення та кращі практики, акцентуючи на досвіді оренди держземлі.

Джерело: propozitsiya.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь