По Еквадору прокотились заворушеннях з стріляниною, бунтівники захопили студію місцевого телебачення

По Еквадору прокотились заворушеннях з стріляниною, бунтівники захопили студію місцевого телебачення

Фото: REUTERS/KAREN TORO

По всьому Еквадору пройшли заворушення, що розпочались через деякий час після того, президент Еквадору Даніель Нобоа назвав 22 банди терористичними організаціями та військовими цілями. Як пише Reuters, зафіксовано ряд насильницьких інцидентів.

Так, ряд озброєних людей під час прямого ефіру телевізійної станції захопили телеведучих. Наразі всі 13 правопорушники затримані.

Паралельно в інших місцях були викрадені семеро поліцейських. По всій країні сталося кілька вибухів, у великих містах чути постріли.

Бунти почались після виступу президента, який заявив, що країна знаходиться у стані внутрішнього збройного конфлікту, оголосивши про режим надзвичайної ситуації. Попередньо він буде діяти 60 днів.

Нобоа  під час оголошення режиму надзвичайної ситуації розказав про бунти у в’язницях, де ув’язнені захопили ряд заручників. Крім того, внаслідок заворушень і збройних нападів з в’язниць втекли, з різницею в кілька днів, два найнебезпечніші бандити Еквадору. Так Хосе Адольфо Вільямар на прізвисько Фіто, ватажок найчисельнішої банди Еквадору “Лос-Чонерос”, втік з колонії в Гуаякілі, а Фабрісіо Колон Піко, який очолює другу найбільшу банду “Лос-Лобос”, втік із тюрми Чімборасо.

 

 

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь