Європейські кіноакадемії утворили свою федерацію

Європейські кіноакадемії утворили свою федерацію 12.07.2024 15:53 Укрінформ У четвер 21 кіноакадемія з 19 країн, зокрема й українська, започаткували Європейську федерацію кіноакадемій (FACE) зі штаб-квартирою у Люксембурзі.

Про це повідомляє Luxembourg Times, передає Укрінформ.

Зазначається, що організація створена з метою "діяти разом і в тісній координації на європейському та міжнародному рівнях".

"Люксембург став місцем розташування нової Європейської федерації кіноакадемій (FACE), яка була офіційно започаткована в четвер після зустрічі 21 академії-члена у Нейменстері. Федерацію очолив президент Люксембурзької кіноакадемії режисер Янн Тоннар", – йдеться у повідомленні.

За словами Тоннара, каталізатором створення FACE стали зустрічі Європейської мережі кіноакадемій (Film Academy Network Europe), яка існувала з 2006 року і куди входили члени з 19 європейських країн. Ця мережа, яку тепер замінить FACE, збиралася щороку на кінофестивалі у Карлових Варах у Чехії, за винятком періоду пандемії.

Тоннар зауважив, що через війну РФ проти України зросла потреба в обміні знаннями. "Ми побачили зростання солідарності між усіма академіями, бажання обмінюватися досвідом і створити більш формальну федерацію", – сказав він.

Передбачається, що FACE боротиметься за підвищення ролі європейського кіно та покращення дистрибуції та доступності.

FACE охоплює всю Європу. Серед співзасновників федерації є і Українська кіноакадемія.

Як повідомляв Укрінформ, Українська кіноакадемія у співпраці з Netflix оголосила про проведення грантової програми для сценаристів і продюсерів з України, зокрема для тих, хто був переміщений через війну.

Фото: Luxembourg Times

Люксембург Європейська кіноакадемія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь