Анімаційна драма «Кріпачка» вийшла в український прокат

Анімаційна драма «Кріпачка» вийшла в український прокат Фото, відео 11.07.2024 14:36 Укрінформ В український прокат 11 липня вийшла анімаційна драма «Кріпачка» спільного виробництва Польщі, Сербії, Литви та України.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Це мальована історія нелюбові, герої якої заговорили голосами акторок театру і кіно Наталки Денисенко та Наталі Сумської, а також актора театру і кіно, кінооглядача і засновника Ютуб-каналу «Загін кіноманів» Віталія Гордієнка. Фільм узяв головну нагороду міжнародного кінофестивалю глядацького кіно "Миколайчук OPEN", який пройшов з 15 по 23 червня в Чернівцях», – розповіли в компанії FILM.UA, яка виступила дистриб’ютором фільму в Україні.

Режисерами «Кріпачки» стало подружжя Дорота Кобєля та Г‘ю Велчман, які отримали номінацію на «Оскар» за свій попередній фільм «З любов’ю, Вінсент».

Нова робота подружжя зайняла удвічі більше часу, оскільки тут присутні екшн-сцени. Художники-аніматори створили близько 85 000 картин для стрічки.

До роботи над фільмом долучилися близько 100 митців із 4 країн, що виступили в ролі копродюсерів: компаній BrekThru Films у Польщі, Art Shot у Литві, Digital Kraft у Сербії та MOREFILM в Україні. Продюсерами з української сторони виступили Ольга Журженко та Десняна Рожкова.

Реліз в Україні відбувається за підтримки Польського інституту у Києві.

«Попри злочини росіян, вчорашня подія якнайкраще ще раз підтверджує той факт, що культурне життя в Україні триває, що Київ – незламне місто, яке буде триматися до перемоги. Стрічка, яку ми з вами першими переглянули, також дуже знакова у цьому контексті. Адже ця польська анімація від подружжя Дороти Кобєлі і Г’ю Велчман створена за участю й українських митців, деякі з робіт яких щойно ожили перед нами», – зазначили в Польскому інституті в Україні.

Події стрічки відбуваються наприкінці XIX століття в польському селі Липці. «Кріпачка» (в оригіналі Chłopi) розповідає історію красуні Ягни, яка проти своєї волі виходить заміж за заможного вдівця Борину. Молода дівчина пізнає досвід щирого та пристрасного кохання із сином нелюба Антеком. Ягна закута в «клітку» патріархального устрою, через що стикається з неприйняттям себе і своїх бажань у суспільстві.

Як повідомлялося, у Києві 10 липня відбувся закритий допрем’єрний показ документальної стрічки “Кринки”, яку зняли подружжя фотокореспондентів Костянтин і Влада Ліберови спільно з Укрінформом.

Фото:@пресслужба Миколайчук OPEN

Кіно Польща Україна Анімація

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь