До програми «Національний кешбек» пропонують включити придбання книжок

До програми «Національний кешбек» пропонують включити придбання книжок 05.09.2024 12:08 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики разом із комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики та Українським інститутом книги (УІК) пропонують включити до програми «Національний кешбек» придбання книжок і послуги книгарень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«2 вересня в Україні офіційно стартувала програма «Національний кешбек», за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва. Однак, в переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книгарень). Крім того, кошти кешбеку неможливо використати на придбання готових книжок», – ідеться в повідомленні.

З огляду на це МКІП, гуманітарний комітет Верховної Ради та УІК звернулися до Міністерства економіки, яке є розробником цього експериментального проєкту, з пропозицією внести зміни до базової постанови, доповнивши перелік кодами МСС: 5942 «Книгарні»; 5192 «Книги, періодичні видання та газети».

Окрім того, МКІП разом із гуманітарним комітетом Верховної Ради та УІК наголошують на тому, що підтримка українських книгорозповсюджувачів у рамках експериментального проєкту «Національний кешбек» має стати важливою і неодмінною складовою державної політики підтримки цілісного українського культурного продукту.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 2 вересня 2024 року офіційно стартувала програма «Національний кешбек», яка дасть змогу громадянам повертати 10% від вартості покупок вітчизняних товарів.

Фото: Закарпатська ОДА

Книги МКІП Програма «Національний кешбек»

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь