МКІП ще не складало список осіб, які можуть бути позбавлені державних нагород – Карандєєв

МКІП ще не складало список осіб, які можуть бути позбавлені державних нагород – Карандєєв 26.07.2024 12:29 Укрінформ Міністерство культури та інформаційної політики ще не складало список діячів, які можуть бути позбавлені державних нагород.

Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ. 

«Офіційно міністерство не складало такий список, оскільки у нас не було законодавчих підстав. Проте цю роботу провела громадськість. Ми цьому теж сприяли, бо розуміємо, що це той підготовчий етап, який треба пройти, зібрати дані», – сказав Карандєєв. 

Він зазначив, що наразі є офіційний перелік осіб, які становлять загрозу національній безпеці, і в цьому списку є особи, які мають державні звання та нагороджені орденами.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський ініціював внесення змін до законодавства щодо позбавлення державних нагород за популяризацію або пропаганду держави-агресора чи вчинення інших протиправних дій проти України.

Культура Нагорода МКІП Єдині новини Ростислав Карандєєв

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь