На Донеччині російським обстрілом частково зруйнований храм, якому понад 100 років

На Донеччині російським обстрілом частково зруйнований храм, якому понад 100 років Фото 11.07.2024 13:49 Укрінформ У селищі Новоекономічне Донецької області внаслідок обстрілу російськими військами частково зруйнований 110-річний храм в ім'я Різдва Пресвятої Богородиці.

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики в Телеграмі, передає Укрінформ.

"8 липня був пошкоджений храм в ім'я Різдва Пресвятої Богородиці в селищі Новоекономічне на Донеччині. Він пережив радянську владу, бої Другої світової війни та німецьку окупацію, проте руйнівною для нього стала російська агресія", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що нещодавно Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, в якій закріплено, що навмисне знищення культурної спадщини та стирання культурної ідентичності в Україні є воєнними злочинами, злочинами проти людяності та свідчать про геноцидний намір знищити українську національну ідентичність.

"Втрата кожного об'єкта культури – це втрата частини нашої історії. Це нагадування нам про необхідність захисту нашої культурної спадщини та про те, яку ціну ми платимо за свою свободу. За кожен злочин проти людей, проти нашої культури та нашої самобутності ворог понесе відповідальність у повному обсязі", – наголосили у МКІП.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Слов'янську.

Фото: Українська Православна Церква, Телеграм

Церква Донеччина Обстріл Пам'ятка Православна церква України

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь