На маркетплейсі Prom.ua зупинили продаж понад 800 російських та білоруських книжок

На маркетплейсі Prom.ua зупинили продаж понад 800 російських та білоруських книжок 30.08.2024 13:15 Укрінформ Державний комітет телебачення і радіомовлення у серпні встановив факти незаконного розміщення комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з Росією та Республікою Білорусь.

Про це повідомляє пресслужба Держкомтелерадіо, передає Укрінформ.

"За підсумками моніторингу в серпні 2024 року встановлено факти незаконного розміщення комерційних пропозицій із продажу понад 800 найменувань видавничої продукції, пов’язаної з державою-агресором та Республікою Білорусь (824 та 10 найменувань відповідно) на маркетплейсі Prom.ua і на створених на платформі Prom.ua вебсайтах 9 українськими інтернет-магазинами («Диаша», «Фантазери», «Учбові книги та не тільки», «Ларчік», «Mixomarket», «Православні книги — поштою», «Навчалка», «Буквоїд», «comicss.ua»)" – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, виявлені товарні позиції видалено з відповідних інформаційних ресурсів, а суб’єктам електронної комерції надіслано попередження щодо неприпустимості провадження діяльності у видавничій справі з порушенням вимог українського законодавства.

Загалом з квітня 2024 року припинено розповсюдження понад 3,2 тисячі найменувань видавничої продукції держави-агресора та Білорусі.

Водночас у серпні Держкомтелерадіо вжив заходи для припинення незаконної реалізації видавничої продукції держави-агресора 7 стаціонарними книгарнями — «Академкнига», «BOOKTIME», «Канцтовари та сувеніри» у Києві; «Книжковий дім» — у Харкові; та трьома магазинами мережі «Наталі» в Запоріжжі.

Як повідомлялося, раніше керівник відділу асортименту видавництва КСД Гнат Лагуна заявляв, що книжковий ринок України ще повністю не заповнений всім тим, що було представлено російською мовою.

Фото з сайту comin.gov.ua

Білорусь Книги Росія

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь