На Сараєвському кінофестивалі відбудеться показ українського фільму «Редакція»

На Сараєвському кінофестивалі відбудеться показ українського фільму «Редакція» 26.07.2024 16:54 Укрінформ Під час Сараєвського кінофестивалю у рамках основної конкурсної програми відбудеться прем’єра стрічки «Редакція» режисера Романа Бондарчука.

Про це повідомляє пресслужба Державного агентство з питань кіно, передає Укрінформ.

"На одному з фестивалів у Європі — Sarajevo Film Festival, відбудеться показ українського фільму, створеного за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У рамках основної конкурсної програми – Feature Film, відбудеться прем’єра стрічки «Редакція»", – йдеться у повідомленні.

За сюжетом фільму: головний герой стрічки Юра, — журналіст-ідеаліст. Він бореться за справедливість, і міфолог Джозеф Кемпбел напевно назвав би його Тисячоликим героєм, який має пройти власний шлях трансформації, щоб щось вдіяти з системою. Ситуація в регіоні невтішна – на горизонті без зупину горять ліси, а щоб донести про це Європі чи хоча б достукатися до місцевих редакторів газет, потрібно лавірувати між передвиборчими кампаніями майбутніх мерів. 

Виробництво фільму — кінокомпанії «Мун Мен» та «Південь Фільм».

Sarajevo Film Festival — заснований у 1995 році, цьогоріч відзначатиме свій 30-й ювілей, найвища нагорода на фестивалі — премія «Серце Сараєво». Фестиваль пройде з 16 по 23 серпня.

Як повідомлялося, фільм «Редакція» режисера Романа Бондарчука була представлена під час 36-го міжнародного кінофестивалю Galway Film Fleadh у Ірландії у межах конкурсної програми «Peripheral Visions».

Кіно Кінофестиваль фільм

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь