«Осокінський фестиваль свободи для України» планує показати свою програму в Західній Європі

«Осокінський фестиваль свободи для України» планує показати свою програму в Західній Європі Ексклюзив 10.06.2024 16:43 Укрінформ Наступного року благодійний «Осокінський фестиваль свободи для України», який проводиться в Латвії, виїде з українською програмою в Німеччину, Францію, щоб засобами мистецтва розповісти про жахи війни та необхідність допомагати Україні.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав засновник й організатор Фестивалю Андрейс Осокінс.

«Наступного року ми хочемо з однією з програм фестивалю, де буде й українська музика, українські виконавці, поїхати у невеликий європейський тур. Це може мати прямий сильний вплив. Адже вся музика говорить нам про те, наскільки прекрасне людське життя. І як жахливо, коли трапляються насильство, смерть», – зазначив Осокінс.

За його словами, слухачам у великих країнах, далеких від російських кордонів, таких як Франція, Німеччина, важливо розповідати засобами музики про страшні сторони війни. «Така розповідь разом із музикою – це буває більш доступно, ніж цифри та виступи політиків», – наголосив піаніст.

Він нагадав, що в суспільствах таких країн тривають дискусії «треба – не треба» допомагати Україні, а якщо потрібно, то наскільки масштабно». Водночас такі концерти з українською музикою та українськими виконавцями допоможуть переконати в тому, «наскільки важливо тепер допомагати Україні – і саме музика може розповісти про це найбільш переконливо, емоційно».

Також організатор заходу розповів, що наступного року в рамках «Осокінського фестивалю свободи для України» планується «зробити музичний табір для українських дітей». Діти, які отримують в Україні музичну освіту, зможуть отримати в балтійській країні оздоровлення, певну психологічну реабілітацію. Водночас із ними працюватимуть латвійські музичні педагоги, що допоможе їх «підбадьорити, надихнути – саме в музичному сенсі».

Як повідомлялося, благодійний музичний «Осокінський фестиваль свободи для України» проходив у Латвії з 5 квітня по 12 травня. Він відбувається вже вп’яте і третій раз поспіль присвячується Україні (після початку повномасштабної російської агресії). Після фестивалю 2024 року вже відправлено два вантажі допомоги ЗСУ. До кінця червня планується відправити третій.

Фестиваль Латвія Україна допомога

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь