Спасо-Преображенський собор у Чернігові отримав печатку сина Ярослава Мудрого

Спасо-Преображенський собор у Чернігові отримав печатку сина Ярослава Мудрого Фото 17.06.2024 14:28 Укрінформ Спасо-Преображенський собор у Чернігові отримав для експонування печатку князя Святослава Ярославовича.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

"16 червня Спасо-Преображенський собор у Чернігові отримав для експонування печатку князя Святослава Ярославовича, сина Ярослава Мудрого. Собор планують відкрити до Дня Конституції, 28 червня. Саме тоді українці зможуть побачити печатку в експозиції особисто", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, артефакт заповіднику подарував зі своєї приватної колекції співзасновник і директор «Музею Шереметьєвих» Олексій Шереметьєв.

«На печатці зображено князя і ми впевнені, що їй місце тут, у Спасо-Преображенському соборі. Це унікальна архітектурна пам’ятка часів Київської Русі. Це унікальний заповідник. Він є свідченням нашої історії», – сказав Шереметьєв.

Раніше Національний заповідник «Чернігів стародавній» уклав угоду із найавторитетнішим музейним закладом України – приватним «Музеєм Шереметьєвих». Це угода про співпрацю, наукові дослідження, просвітницьку роботу, та підготовку унікального журналу, присвяченого історії Спасо-Преображенського собору.

Як повідомляв Укрінформ, т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв представив колективу Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній» нового генерального директора Наталію Реброву.

Фото: mcip.gov.ua

Історія Пам'ятка Чернігів Собор МКІП Артефакт Київська Русь Твіттер

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь