Справа Гатчінс: засуджена експертка зі зброї просить скасувати вирок

Справа Гатчінс: засуджена експертка зі зброї просить скасувати вирок 17.07.2024 19:02 Укрінформ Експертка зі зброї фільму «Іржа» (Rust) Ханна Гутьєррес-Рід, яку у березні журі присяжних визнало винною у ненавмисному вбивстві операторки українського походження Галини Гатчінс під час зйомок у 2021 році, просить суд скасувати її вирок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Variety.

У клопотанні, поданому до суду у вівторок, її адвокат Джейсон Боулз заявив, що він отримав «вагомі докази, які повинні були бути опубліковані до початку судового процесу».

Він також попросив звільнити Гутьєррес-Рід із в'язниці, де вона з березня відбуває своє 1,5-річне позбавлення волі, а спеціальну прокурорку Карі Морріссі усунути від справи через «неналежну поведінку».

Лише минулої п’ятниці суддя у штаті Нью-Мексико Мері Марлоу Соммер ухвалила, що приховування доказів із боку прокурорів виправдовує закриття справи проти Болдвіна за звинуваченням у ненавмисному вбивстві Гатчінс.

Справа Болдвіна була закрита після того, як з’ясувалося, що на початку березня офіцер поліції у відставці передав слідчим кулі. Інформація про ці кулі — три з яких, збігалися з тими, якими була вбита Гатчінс – так і не була передана захисникам Болдвіна.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2021 року під час зйомок художнього фільму «Іржа» (Rust) у штаті Нью-Мексико актор і продюсер Алек Болдвін випадково застрелив операторку – 42-річну громадянку України Галину Гатчінс (Андросович). Крім того, поранення дістав режисер Джоел Соуза.

Болдвін вистрілив із реквізитної зброї, що мала бути заряджена холостим набоєм. Актор під присягою заявив, що був переконаний у безпечності зброї, яку йому передали.

На початку жовтня 2022 року стало відомо, що Болдвін досяг мирової угоди з родиною Гатчінс.

У квітні 2023 року з актора зняли кримінальні обвинувачення у зв'язку зі смертю Гатчінс. Однак у січні 2024 року велике журі присяжних висунуло Алеку Болдвіну повторне обвинувачення в ненавмисному вбивстві у справі про стрілянину. Актор не визнав себе винним.

Минулої п’ятниці суд в американському штаті Нью-Мексико остаточно закрив справу проти голлівудського актора Алек Болдвіна за звинуваченням у ненавмисному вбивстві кінооператора Галини Гатчінс.

Голлівуд Кіно Стрілянина Суд Зброя Вбивство Алек Болдуїн Галина Гатчінс

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь