Стрічку «Редакція» покажуть на кінофестивалі у Польщі

Стрічку «Редакція» покажуть на кінофестивалі у Польщі 14.07.2024 16:56 Укрінформ Сатирична комедія «Редакція» режисера Романа Бондарчука буде представлена на міжнародному кінофестивалі «Нові горизонти» в Польщі у межах конкурсної програми Waves.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Державне агентство України з питань кіно.

Фестиваль, який є однією з найбільших кіноподій Польщі, пройде з 18 по 24 липня у Вроцлаві

Цього року в програмі «Нових горизонтів» представлені 285 фільмів зі всього світу. «Редакція» стала єдиним український фільмом на фестивалі. Стрічка буде представлена в програмі Waves, у межах якої беруть участь стрічки, які нещодавно з’явилися на фестивалях.

Сюжет фільму «Редакція» розповідає про молодого біолога Юру, який досі живе з мамою і стає свідком підпалів, шукаючи бабаків у херсонському степу. Коли він намагається оприлюднити те, що сталося, то опиняється заплутаним у глибоких державних справах.

Стрічка створена у копродукції з Німеччиною, Словаччиною та Чехією, за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Міжнародний фестиваль «Нові горизонти» започаткований у 2001 році як місце для презентації сміливого художнього кіно, що шукає нові форми вираження, які виходять далеко за межі традиційного кіно.

Як повідомлялося, в рамках 74-го Берлінського міжнародного кінофестивалю відбулася світова прем'єра фільму «Редакція», який був знятий ще до початку повномасштабної війни. Після початку російського вторгнення матеріали фільму вдалося вивезти в Німеччину на зберігання. Режисер монтажу Віктор Онисько загинув на війні.

Кіно Польща Держкіно Кінофестиваль

Источник: www.ukrinform.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь